SCRC Pardubice

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

Italian Masters 2015

Reportáže / Race reports > Ostatní

Ahoj,

pokusím se dát dohromady pár postřehů
z Italian Masters 2015:

Cesta :

Odjeli jsme po 7 hod večer ze Všenor,s hodinovou pauzou na parkovišti jsme byli na dráze v 8.30.

Cena nafty v okolí Prahy 31,90,Rozvadov 37,50,Rakousko 1,45 Eur( cca 37 Kč ),Itálie 1,7 ( 47 Kč )

Poplatek za Brenner 9 Eur,mýto za dálnici 32,60 Eur.

Zpět jsme odjeli v 18.10 a ve Všenorech jsme byli v 5.30.

Na dráze jsme nechali věci a jeli do Pisy.Ta mě nadchla,možná,že za to mohlo sluníčko,azurová obloha a teplota 18 st. A nekecali,věž je opravdu šikmá.Paráda.


Dráha :

V daleko lepším stavu,než v Anglii.Byla vyčištěná,opravený povrch a mantinely.Byla rovná,v zatáčkách lehce naklopená.Vodiče zůstaly původní,rozdrbané.Trafo 14 V.Jezdilo se pěkně.Problémem bylo silné opalování kartáčků.Ve velkých sportech jsem měnil 2x.

V hale bylo chladno,taloši jezdili v čepicích a bundách,my v mikinách.


Bufet :

Každý den teplé jídlo( pasta,lasagne a pod.),nějaká buchta,sladké rohlíky,pití.Káva v it .provedení byl malinký plastový kalíšek se silnou kávou na dně.Jirka to komentoval,že i frťánka fernetu si nalévá většího.


Organizace :

Rozhodoval Kev ve své kvalitě,dal závodům řád.Docela se dařilo dodržovat časový plán.Jednou kleknul počítač a trvalo to skoro 2 hodiny, a bylo to italsky chaotické.Celkově v pohodě.


Hotel :

Nic moc.Normální pokoj,sprcha moc netekla.Slabá snídaně beze snahy doplňovat i chleba,natož salám a sýr.

Podle propozic měla být cena za třílůžkáč 85,- éček,platili jsme 105,- a nešlo to zvrátit.Příště půjdeme jinam.


Restaurace :

Asi 200m od dráhy je malá rodinná pizzerie-restaurace.První co překvapilo,bylo,že v pizzerii nedělají pizzu.Jídelní lístek v italštině,znalost jakéhokoliv jiného jazyka u pana majitele nulová.(Thomas to druhý den zkoušel německy).V jídelním lístku jsem našel cosi,co jsem přeložil jako houby a objednal si to.Jirka chtěl něco s olivami.Oba jsme dostali to samé,těstoviny s houbami.Jídlo bylo vynikající.K pití jsem si objednal víno,Jirka pivo, a tak nepřekvapilo,že jsme dostali dvě piva.Na závěr byla skvělá káva odpovídající miniaturní velikosti,ale v hrnečku.
Druhý den jsem šel na jistotu a objednal si to samé.Jirka Karlík si objednal špagety s něčím,vyklubaly se z toho mušle.Prý to bylo také dobré.


Společenský večer :

Fantazie.
Na prknech (ne prkýnkách) servírovaná parmská šunka a jakýsi nářez, k tomu chléb a teplé bulky,červené víno.Toskánský stejk (obrovská flákota masa) a na závěr desert. Ještě teď slintám.


Plechovky :

Paolo byl bez konkurence,
druhý NO NAME Ital jel skvěle, třetí Piero, čtvrtý James. Teprve pak Ćeši.

Já jsem měl velice dobře fungující auto,bohužel jsem nezajel lap.
A třetí skupina od zadu byla skupina střelců a katastrofálních nasazovačů. Byla jízda, kde od vypnutí dráhy do dalšího vypnutí jsem dojel pouze do další zatáčky. A to se několikrát po sobě opakovalo.


G12 :

Opět Paolo před Tondou.Nečekal jsem,že můj čas v lapu bude stačit na 8.místo a skupinu A.Bohužel těsně před startem mě začala třeštit hlava,první dvě jízdy jsem čekal , až začne působit Ibalgin,pak už to bylo dobré.V předposlední jízdě jsem musel měnit kola.Začínal jsem na 0.8,.další tohoto druhu už jsem neměl. 7.místo je nečekané.


Velký sport :

Krásný závod.Od začátku do výměny kol kraloval Paolo,Od té doby vedl Tonda,jel špičkově.Paolovi došel (+)uhlík, a pravděpodobně by musel ještě jednou měnit kola.Já jsem v poslední minutě před koncem  byl na 2. místě.Pak mi zprostředka vypadl Žemla.Kromě zkřiveného auta okamžitě odešel převod.Neměl jsem šanci reagovat.Sotva jsem se doplížil do depa,kde to Jirka vyměnil.Díky. Nevím,jestli bych 2.místo udržel,ale na dalšího Edijse jsem měl luxusní náskok .Škoda,trofej byla blízko.

Italian Masters 2015 by
ly nejlepší závody za poslední dobu.A těším se na další ročník.

Miloš
Hojer


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky